Medisch Centrum
Het Oude Dorp
Dorpstraat 36
1182 JE Amstelveen
Postbus 75530
1070 AM Amsterdam

020-3052000
b.g.g. 06-46722931
info@optolia.nl
info@oogcentrum.nl

Medisch Centrum
Het Oude Dorp
 

mw. U.T. Lunze (Tyra)
Optometriste
Low-visionspecialiste
1986 Opticien (Stockholm)
1991 Contactlensspecialiste (IFO, Stockholm)
1996 Low-visionspecialiste (HvU, Utrecht)
1998 Optometriste (HvU, Utrecht)

 

 

mw. M.U.J. Tegel (Mathilde)
Opticien, Optometriste in opleiding
Opticien (ROC Zaandam)
Studente optometrie (HvU, Utrecht)

   
 

Over ons

OOG is opgericht in 1991 onder de naam “Stichting O.O.G.” en was gevestigd op de Apollolaan in Amsterdam. O.O.G. was het eerste “Centrum voor Slechtzienden” in Nederland. De oprichtster, mw. U.T. Lunze, heeft een aantal jaren als optometriste in een Zweeds revalidatiecentrum gewerkt. Samen met Ruud Tegel heeft zij  OOG volgens het Zweedse model opgezet.
Intussen is OOG uitgegroeid tot een optometriepraktijk, die zich op een veel breder publiek richt. Ook mensen die ondanks een goed gezichtsvermogen problemen ervaren in het visuele functioneren zijn bij OOG welkom. Wij geven advies en verzorgen de aanmeting en levering van brillen, speciale brillen, vergrotende gezichtshulpmiddelen en contactlenzen. In 2010 zijn wij daarom verhuisd naar ruime en moderne lokalen op de Buitenveldertselaan in Amsterdam.
In de oogheelkunde zien wij een steeds grotere specialisatie. Oogartsen opereren en behandelen oogziekten op een steeds geavanceerder niveau. Voor brillen en optische correctiemiddelen is steeds minder ruimte in de oogheelkundige praktijk. Aan de andere kant wordt In de optiekbranche de bril steeds meer als modeobject beschouwd. De aandacht gaat uit naar het montuur. De oogmeting en soms zelfs de glazen zijn bijproducten. Wij vullen de ruimte tussen de oogarts en de op mode georiënteerde opticien. De belangrijkste functie van optische gezichtshulpmiddelen is en blijft het compenseren van een visuele beperking.
Het optometrisch- en oogmeetkundig onderzoek is dan ook ons kerntaak.  Via het onderzoek kunnen wij de problemen, wensen en mogelijkheden van de klant in kaart brengen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door gediplomeerde en ervaren optometristen en opticiens. Wij begrijpen de gevolgen van een visuele beperking op de levenskwaliteit en het functioneren van mensen en hebben uitgebreide  kennis van optische correctiemiddelen en de toepassing ervan bij pathologische en refractieve oogafwijkingen. Individueel en op maat gemaakte gezichtshulpmiddelen worden in ons eigen laboratorium vervaardigd en door ons eigen vakmensen afgeleverd.

Sinds 1 januari 2015 is Optolia Oogzorg erbij gekomen en richt zich op de mobiele oogzorg bij de patienten thuis.